Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anasayfa

Dikkar Edilmesi Gerekenler

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Balı tüketirken önemli birkaç noktaya dikkat etmek gerekir.

 

Bal, uzun ömürlü bir gıdadır. Bazı kaynaklar 5000 yıllık mısır mumyalarının açılması sırasında mumyanın bozulmaması için kullanılan balın hala yenebilecek kıvamda olduğunu yazmaktadır. Balın ömrünü kısaltan en büyük düşmanı sudur.

 

Bu nedenle muhafaza edilmekte olan bala ıslak kaşık değdirilmemelidir.

Demir kaşıklar balda kullanılmamalıdır, en uygun araç ahşap kaşık veya ahşap malzemelerdir.

Balı saklamak için en ideal kap cam kaplardır. Kapların kapakları daima kapalı olmaldır.

Ballar ışığa doğrudan maruz bırakılmamalı, karanlıkta, kapaklı dolaplarda muhafaza edilmelidir.

1 yaşın altındaki çocuklara bal yedirilmesi tavsiye edilmemektedir. Tatlandırmak için bebeklerin emziklerine bal sürülmesi de doğru bir uygulama değildir.

Aynı ölçekteki şekere nazaran etkisinin az olmasına karşın yine de bal, şeker hastaları için uygun değildir. Yaygın kanının aksine bal da şekeri yükseltir.

Bal ısıtılmamalıdır, 60 derece üzerinde ısıtılan balın içeriğindeki enzimler azalır, vitamin özelliği azalmaya başlar.

 

 

Merkez İletişim

info@akbal.com.tr

0216 317 37 31

0532 244 83 63

Fetih Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 61/A Ataşehir / İSTANBUL

Belgelerimiz

Copyright © 2015 Akbal Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarım Medya Ofisi